navigatiewebsite Paul Biegel bibliografie Paul Biegel home interviews biografie bekroningen nieuws | actueel veel gestelde vragen boeken fotoalbum contact | info
punt terug naar overzicht boeken punt punt punt
to english version
punt          
  De brieven van de Generaal

Paul Biegel
De brieven van de generaal

Illustraties: Saskia Halfmouw

 

Tante Mathilde is heel anders dan andere tantes. Van kinderen weet ze niets. “Ik heb helemaal geen verstand van kinderen. Julie moeten het me leren”, zegt ze tegen Orian, Knevi en Bles, die komen logeren.
Het wordt een gekke logeerpartij. De kinderen mogen zo laat naar bed als ze zelf willen, ze krijgen de raarste dingen te eten en iedere avond moeten ze de vlekken op het tafelkleed tellen. “Als we boven de honderd komen vóór jullie weggaan, vieren we feest!” zegt tante.
Het leukste van alles is dat tante Mathilde zoveel spannende verhalen te vertellen heeft. Over haar vriend de generaal bijvoorbeeld, die in een ver warm land speurt naar twee verdwenen ontdekkingsreizigers. Of over haar huismuizen, die op een avontuurlijke zeiltocht zijn. En dan is er nog haar vogeltje Sijs, dat heel eenzaam is, en op zoek gaat naar een vrouw.

 
punt punt punt    
 

Uitgeverij:
Uitvoering:
Leeftijd:
Prijs:
Thema’s:
M
M

ISBN:
Eerste druk:

Holland
Gebonden, 128 blz.
Vanaf 7 jaar
Euro 12,90
Ontdekkingsreizen
Dieren
Malle logeerpartij
90 251 0780 x
1977
   
punt          
punt Uit de pers:
"Alles bij elkaar heerlijke schilderachtige onzin." [Reformatorisch Dagblad 26.05.1999]
     
punt          
punt        
navigatie
biografie interviews biografie boeken bibliografie interviews bekroningen veel gestelde vragen fotoalbum nieuws contact | info